Airsoft en financiën:💰

Airsoft en financiën, twee dingen die gevaarlijk goed samen kunnen gaan.

Echter kan dit ook anders zijn. 

Airsoft is een dure sport en dan hebben we het niet over de contributie aan de NABV(€69 per jaar en €15, inschrijfkosten). Maar de sport op zich. Beginnende airsofters die zijn nog zoekende wat ze mooi vinden en welke spelstijlen bij jou passen.

Dit bepaald al een groot gedeelte van wat de sport je kan gaan kosten.
We hebben deze pagina online gezet om je uit te leggen over welke keuzes je het beste kunt maken.

Eigenlijk is het vrij simpel te onderscheiden in 3 groepen:

Groep 1: Personen die in de positie verkeren om zonder op de kosten te letten met de sport bezig te zijn.

Groep 2: De grootste groep op het gebied van dit onderwerp. De reguliere speler die bewust sparen en geld uitgeven aan airsoft apparaten, gear en een ding wat terug blijft keren. Namelijk: BB’s, Gas/batterijen en de kosten om bij een organisatie te kunnen spelen. Ook in deze groep zal bijna iedereen het fenomeen kennen, kopen om te hebben. (Dit kan zijn omdat je onzeker was over je gear en/of je alles wel had) Andere spelers hebben soms apparaten en spullen die heel gaaf zijn, maar ze waarschijnlijk niet alles in één keer zo gekocht hebben. En daarbij WAAR ze het gekocht hebben.

De sport kenmerkt zich vooral aangaande de spelers dat men onderling erg behulpzijn en gemoedelijk met elkaar omgaan. Echter los van de vrouwen die ook steeds vaker te vinden zijn op het veld. Is airsoft een sport waar veel mannen serieus mee bezig zijn. Maar de clichés worden ook in vele groepen, sites en bij elke skirm weer bevestigd. 

Er wordt nogal eens gepocht, over waar iemand iets gekocht heeft, de kosten van iets.
Op deze pagina zullen we je proberen te helpen om je op een meer bewuste manier aankopen te doen.

 

Daarbij hebben we nog een belangrijke groep die we hier behandelen en eventueel in sommige gevallen kunnen helpen. Namelijk de derde groep mensen. Het kan een ieder overkomen dat je tijdens de sport of bij het opstarten je financieel helaas niet verder kan komen.

 

Maar het aller belangrijkste is voorkomen dan genezen. En al helemaal voorkomen dat je door airsoft in de financiële problemen komt. En dat zullen we vooral op deze pagina proberen te voorkomen. 

Inventariseren

Als je aan de sport wilt beginnen is het eerste wat we aanraden is kijken wat ben je nodig?

Denk hierbij eerst aan je veiligheid, je bril. Dit moet er een zijn met het juiste  keurmerk (EN166-F) te hebben.

Maar ook heb je de kosten van de aanvraag van een ontheffing of lidmaatschap van een erkende vereniging.

Dan heb je ook nog je airsoft apparaat en bb’s(balletjes) nodig, vergeet ook niet een accu of lucht om de bb’s te kunnen verschieten.

Dit zijn nog maar basic kosten die er bij komen kijken. Heb je het geld hier voor? Ga dan minimaal 3x als introducee bij een organisator met een huurkit spelen. 

Kijk tijdens deze skirms wat andere spelers hebben en vraag evt. tijdens begin/pauze/einde of je mag voelen/schieten met die persoon zijn airsoft apparaat als je een bepaald type tegen komt dat je mooi/leuk vind. vraag dan ook wat die persoon voor problemen is tegengekomen en welke upgrades die persoon er in gedaan heeft.

Na 3x introducee geweest te zijn geweest heb je het e.e.a. aan informatie kunnen vergaren.

Kijk nu of je de sport nog steeds leuk vind. Zoja dan kun je op internet kijken wat de kosten zijn om het airsoft apparaat aan te schaffen en wat de eventueele upgrades je kosten.

Dan kijk je welk budget je hebt en of je het geld direct hebt of dat je moet sparen. Eventueel een goedkoper type airsoft apparaat kiezen.

Vergeet niet dat je ook brandstofkosten hebt om van/naar skirms te reizen en de entreekosten voor een skirm.

Blijft alles positief dan kun je starten aan deze sport. Zit je op het randje van positief of is het negatief in je berekening, begin dan niet aan de sport. Hoe leuk dan ook het is zonde om spullen aan te schaffen om ze vervolgens met veel verlies weer te moeten verkopen. Een airsoft apparaat verliest minimaal 75% van zijn aanschafprijs op het moment dat je het koopt.
Ondanks alle upgrades die je er in/op doet leverd dit niet meer op. Dit omdat het jou smaak/keuze is en een ander het mogelijk totaal anders wil.