In Nederland zijn er bepaalde Joule waardes per klasse vastgelegd. Dit betekend dat indien je mee wilt doen je airsoft apparaat niet harder mag schieten dan een X aantal joule bekijk hiervoor o.a. onze Joule calculator pagina! 

Over het algemeen schieten de airsoft apparaten stock(standaard) vanuit de fabrikant te hard voor Nederlandse begrippen. Dit komt omdat er overal ter wereld verschillende waardes worden gehanteerd. 

Vaak is het zo dat je bij het bestellen van je Airsoft replica al middels een downgrade service je Airsoft apparaat kan laten downgraden.

Maar ook kan het zo zijn dat je juist wilt upgraden om meer uit je Airsoft apparaat te halen. Dit kun je onder andere doen door de veer te vervangen.

 

Hierbij tref je dan ook een voorbeeld met de veren en het geschatte aantal fps dat deze oplevert.

Echter is dit geen exacte wetenschap, bij veren testen komen een heleboel variabele kijken, de heren bij com-bat hebben er een speciale machine voor laten bouwen.

Zoals je in dit artikel kan lezen:

www.airsoftclubnederland.nl/welke-veer-geeft-goede-fps

Verder is dit een standaard tabel die op meerdere websites te vinden is(bijv. op de site van unit13) op de tabel zelfs staan o.a. percentages in % deze zijn gebaseerd op de TM veren waarbij 100% ongv. 280FPS~ is.

Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken van wat een andere veer zal doen. En met behulp van de joule calculator kun je het omrekenen tot je rond de gewenste waardes uitkomt. Vaak zijn de veren voor nog geen euro te verkrijgen en is het inderdaad een kwestie van het testen
van verschillende veren. Daarbij zijn er sommige die zelf de veren verder aanpassen om tot de juiste waardes te komen(dit wordt overigens niet door iedereen aangeraden om te doen).

 

De M nummers zijn de meest gebruikte aanduiding zoals bijv m100, daarnaast heb je ook de SP veren die de gelijke getallen aan houden. Dus m100 is het zelfde als sp100.

Door middel van een Chronometer word er voor een Skirm of ander airsoft Event jou Airsoft replica meestal door een Marshall getest. Schiet deze te hard dan mag je deze niet gebruiken tijdens het evenement.