De JG Works Bar 10 G-Spec is in feite een exacte kopie van de wel bekende VSR 10, elke Airsoft sniper kent dit model en de vele varianten die er op gebaseerd zijn. 

Ook staat de VSR 10 bekend om de de gigantische hoeveelheid aan keuze wat betreft de upgrade parts. Deze Upgrade parts zijn vaak(bijna altijd) ook te gebruiken bij onder andere de Bar 10. En dat gaan wij doen, een budget sniper upgraden tot een uniek exemplaar en wij houden jullie hiervan op de hoogte!

Onlangs hebben we een floating barrel Cage toegevoegd aan de buitenste loop, de demper staat zit er in een mooi contrast net een paar cm voor en is er voor het gemak af te halen. De demper zelf is in dit geval wel ontworpen zodat deze een functie heeft. In tegenstelling tot de meeste airsoft dempers. 

 

Verder hebben we een Bi-pod gemonteerd door een aantal onderdelen iets gebruiken dan bedoeld. 

Zoals je in de bovenstaande foto galerij ziet staan, zie je een aantal producten. Één daarvan is een bevestiging voor een Bi-Pod, we hebben deze aangepast en een met een stappenboor een gat op de plek waar voorheen de voorste sling-mount zat gemaakt. Door gebruik te hebben gemaakt van een stappenboor hebben we een exacte ronding kunnen maken om hem van binnenuit te borgen. 

 

Ook zie je op de foto’s terug dat de standaard cilinder was opgeblazen. Deze word vervangen door een Masamune Cylinder van Action army. Over de Stock aanpassing zijn wij nog niet uit. Het is mogelijk om middels een adapter er een M4 tube op te bevestigen. Dit geeft een extra optie om andere stocks er op te monteren. Echter twijfelen we aan de manier om deze op de juiste manier over te kunnen laten lopen. Daarbij zouden we in dat geval graag een pistolgrip voor de trekker plaatsen. Om de houvast en de ligging in de hand te verbeteren. 

De Floating barrel Cage aan de voorzijde bied de mogelijkheid om daar een ondergrip op te monteren die dient om hem op/tegen obstakels aan te kunnen houden, dit om stabieler te kunnen richten op het doel en daarbij om boven op de cage een runcam evt. te plaatsen i.p.v. op de scope te monteren.